Premier držal obljubo, cepljenje proti mačji kugi poteka brez težav

Slovenija je edina država na svetu, kjer poteka cepljenje brez zapletov: čakalnih vrst ni, cepijo se lahko vse mačke. Zahvaljujoč Premieru se življenje muc vrača v stare tirnice.

Jelko Kacin, vladni koordinator za koordinacijo davkoplačevalskega denarja, je danes sporočil vzpodbudne vesti glede cepljenja.

Kljub svarilom razrednih sovražnikov in provokatorjev pred vladno nepripravljenostjo na masovno cepljenje, cepljenje proti mačji kugi, mačjemu nahodu in herpesvirusu poteka brez zapletov.

Še več: kot kažejo vladni podatki, je Slovenija trenutno edina država na svetu, kjer cepljenje muck poteka brez težav!

Kacin: ”Premier je držal besedo in našim kosmatim prijateljem zagotovil dovolj cepiva. Cepijo se tako lahko vse mačke, ne glede na poklic ali starost. Smo nekakšen svetovni unikum, če prižgete TV sprejemnike, boste po svetu videli dolge vrste ljudi, ki želijo cepiti mačke, ponekod pa cepiv sploh ni. Pri nas se naročiš na cepljenje z enim telefonskim klicem, termin pa dobiš že naslednji dan.”

Ob cepljenju mucki prejmejo potrdilo, s katerim se izognejo številnim omejitvam, ki veljajo za mačke iz manj razvitih držav, omogočeno pa jim je tudi svobodno potovanje v druge države.

Če se bo nadaljeval trenutni trend cepljenja, bo Slovenija prva država na svetu s popolnoma precepljeno mačjo populacijo.

Po vinjetah za 55 evrov in gorivu po manj kot evro na liter je to že tretja napoved Premiera, ki se je uresničila.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*