Premier: barvno lestvico bo zamenjala C-durova lestvica

Vlada bo prek radijskih postaj vsako jutro predvajala 30 sekundni ton, ki bo določal dnevni režim. Poltoni bodo označevali Schrödingerjeve dejavnosti, ki so odprte in zaprte hkrati.

Pred nekaj minutami se je končala vladna tiskovna konferenca, kjer so Premier, minister za obrambo Matej Tonin in zapornik št. 2344571 Zdravko Počivalšek javnost seznanili s prenovljeno strategijo boja proti koroni.

Glavna sprememba je ukinitev rdeče-oranžno-zelene barvne lestvice ukrepov, nadomešča jo C-durova lestvica.

Premier je na konferenci povedal: ”Mislimo, da ljudje ne razumejo barvne lestvice in da je bil to poleg ustavnega sodišča, Zlatka, Jadranke Juras in smrdljivih kmetavzov glavni razlog za slabo epidemiološko stanje v Sloveniji. Upamo, da bo glasbena lestvica vnesla več jasnosti in razumevanja v javnost in gospodarstvo in da se bo situacija končno izboljšala.”

Besedo sta nato dobila Tonin in zapornik številka 2344571, dejala sta: ”Strinjava se z vsem, kar je povedal Premier.”

Radijske postaje bodo tako vsako jutro ob 5:30 predvajale 30-sekundni ton, ki bo določeval režim odprtja šol, stanja človekovih pravic in zagona gospodarstvenih dejavnosti za tisti dan.

Primer: ko boste zaslišali ton F, boste vedeli, da so frizerji odprti oz. zaprti, da je prepovedano uživanje bureka in da lahko v trgovine vstopate samo po eni nogi.

Poltoni bodo določali t.i. Schrödingerjeve dejavnosti, gre za gospodarske dejavnosti, ki bodo istočasno odpre in zaprte, zvišani in znižani toni pa bodo nakazovali, kdo je kriv za trenutno katastrofalno stanje – višaj za ustavno sodišče, nižaj za raperja Zlatka.

Durova lestvica bo v veljavi do aprila 2024 oz. do zmage nad epidemjo, torej do aprila 2024.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*