Pred parlamentom množični shod revnih Slovencev: ''Šarec, ne odidi!"

Solze, jok in strah. Številne revne družine so svoje novorojenčke poimenovale Marjan, v znak spoštovanja za številne ukrepe, s katerimi je premier ohranil revščino na kriznem nivoju.

Po včerajšnjem odstopu premiera Marjana Šarca smo se danes zbudili v hladno in sivo jutro.

Kljub temu se je na Trgu republike pred parlamentom zbralo na tisoče revnih družin, ki premiera rotijo, naj si premisli.

Družina Kovačič je prišla v Ljubljano iz Prekmurja: ”Žena je bila šivilja, sedaj je invalidsko upokojena, jaz delam triizmensko delo za minimalca, z otroki živimo v razpadajoči hiši, z ženo sva zaradi denarne stiske na robu ločitve. Že od krize 2008 je enako, zato prosimo premiera, naj ne odstopa!”

Kot smo poročali včeraj, je vladi Marjana Šarca kljub gospodarski rasti uspelo ohraniti nivo revščine na popolnoma enaki točki, kot je bila pred krizo, kar je izjemen uspeh.

Šarec je revne družine pozdravil s kratkim nagovorom: ”Ne odhajam, šli bomo na volitve in dosegli še boljši rezultata kot prej. In potem nas bo prišlo pozdravit še več revnih družin!”

Shod revnih družin potrjuje, da imajo slovenske politične stranke izjemno vez s svojimi volivci, in da smo Slovenci politično neverjetno aktiven narod.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*