POZOR: v pudru odkrili sledi otroške krvi

Krivec je otroški rudar iz Indije, ki je med rudarjenjem silikatnih mineralov padel v jašek in si razbil glavo. Kri afriških in azijskih otrok se spere z vodo in ni nevarna.

Kozmetična industrija opozarja vse potrošnike, da so lahko v pudrih, izdelanih v oktobru, sledi otroške krvi, zaradi česar barva pudra potegne na rdeče.

Otroška kri azijskih in afriških otrok ni nevarna – strokovnjaki priporočajo, da jo sperete z vodo, nato pa pojdite gledat Netflix, v goat mug si natočite kozarec premium gina in premišljujte, kako težko življenje imate.

Do kontaminacije silikatnih mineralov naj bi prišlo zaradi neprevidnosti oz. neizkušenosti 10-letnega rudarja, ki je padel v jašek in na dnu luknje izkrvavel – gre za precej pogost dogodek, zato razlogov za paniko ni.

Sljuda (angleško mica) je mineral, ki ga se uporablja v kozmetični industriji za dodajanje sijaja kozmetičnim preparatom, največja nahajališča so v Indiji.

Kljub temu pa kozmetična industrija rudarjenje silikatnih mineralov seli na Madagaskar, saj so tamkajšnji otroci precej bolj izkušeni v rudarjenju, predvsem pa ne gobcajo medijem, če zbolijo za rakom na pljučih, jih žive zakoplje itd.

V drugih novicah: so nahrbtniki slovenskih otrok pretežki?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*