Pozor! Kitajski hekerji vlamljajo v socialna omrežja politikov!

Prva žrtev hrvaška diplomatka v Berlinu, med žrtvami naj bi bili tudi slovenski politiki. Računalniški strokovnjaki politikom svetujejo, naj si priklenejo roke na radiator – trenutno je to edina delujoča rešitev.

Naši sosedje Hrvati so morali v teh dneh iz Berlina odpoklicati diplomatko Elizabeto Mađarević, ker je na socialnih omrežjih pisala o dagnjah na buzari, brancinih in jadranju! Ter o čisti, avtentični in beli Evropi, zdravljenju homoseksualcev in islamistični agendi.

Mađarevićeva je sprva povedala, da je na svoje zapise ponosna, nato pa je priznala resnico: hekerji so ji vlomili v uporabniške račune socialnih omrežij!

In kot kaže, ni edina.

Razsaja računalniški virus, ki cilja politike

V Centru za računalniško varnost v Ljubljani so nam povedali zanimiv razlog, zakaj politiki prej ne povedo, da nimajo nadzora nad svojimi uporabniškimi računi:

”Politike je sram priznati, da niso računalniško najbolj pismeni, zato ostanejo tiho, dokler njihovih zapisov nekdo ne prevede v angleščino in jih pošlje kateri od priznanih medijskih ustanov v Nemčiji, Veliki Britaniji ali ZDA. Potem se opogumijo in povedo, da so jim v socialna omrežja vlomili.”

Kot kaže, pa so žrtve tovrstnih vdorov kitajskih hekerjev tudi slovenski politiki.

”Ja, sumimo, da je nekdo vlomil v tviter račun Branka Grimsa, vsaj glede na njegove objave – 16-letna punca Greta predstavlja eksistencialno nevarnost zahodu, Bill Clinton skupaj z lochneško pošastjo vodi pedofilsko združbo na Škotskem, piramide, kitajski zid in Taj Mahal so postavili belci iz Zagorja itd. Namen hekerjev je, da Grimsa javnosti predstavijo kot popolnega idiota.”

Kitajski hekerji naj bi vlomili tudi v tviter račun slovenskega okoljevarstvenika in dobrotnika Branka Grimsa.

Žrtve vdora tudi v vladi

Vlomili pa so tudi v vladni kabinet, saj je nekdo s tviter računa vladnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca pošiljal tvite o belem genocidu v Južnoafriški republiki, alžirski narod je označil za kriminalce, Titanik naj bi potopili imigranti, Hindenburg zažgali vegani itd. – zopet, namen hekerjev je bil iz Črnčeca in Šarca narediti polpismena idiota.

Kot kaže, pa so vladni računalničarji hekerje že ustavili, saj si je Črnčec, sicer alfa samec, ob nastopu službe v kabinetu premiera palce svojih rok zalimal na dlani in s tem ustavil zlobne kitajske hekerje.

Upamo samo, da tvitov slovenskih politikov nihče ne bo prevedel v angleščino in jih poslal, recimo, Der Spieglu. To bi bila za našo državo katastrofa, saj bi mama Nemčija videla, da naši uradniki nimajo pojma o informacijski varnosti.

Imate tudi vi težave s kitajskimi hekerji, ki vlamljajo v vaše uporabniške račune? Napišite nam svoje izkušnje – za komentiranje na norikravi registracija ni potrebna.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*