Povečanje učinkovitosti: Steklarna Rogaška odpušča vse proizvodne delavce

Uprava upa, da bosta ukinitev stroškov dela in nova golf oprema povečala učinkovitost podjetja.

Iz Steklarne Rogaška so včeraj sporočili, da ukinjajo svojo steklarsko dejavnost, več sredstev pa bodo namenili upravljanju podjetja.

Menedžment upa, da bodo s tem ukrepom okrepili svoje poslovanje na azijskih trgih, privarčevana sredstva pa bodo investirali v inovacije s področja korporativnega upravljanja, natančneje, golf simulator.

Predsednik uprave Korporativni Robot Robo X1000: ”Človeški viri so za podjetje ogromen strošek, zato povečujemo našo učinkovitost z ukinitvijo proizvodnje. Del krivde nosi tudi uprava, saj so nam na zadnjem golf turnirju fantje iz Microsofta sprašili riti, zaradi česar smo bili v depresiji. Upamo, da bomo do konca tedna v firmo dobili golf simulator, dvignili našo igro in tako povečali učinkovitost podjetja.”

Na naše vprašanje, kako lahko povečaš učinkovitost podjetja z odpuščanjem delavcev in kakšno prihodnost ima podjetje, kjer masovno odpuščaš, je uprava odgovorila s krohotom.

Nato so še dodali, da nimamo nobenega razumevanja sodobnih ekonomskih prijemov in teorij, zato naj ne sprašujemo idiotizmov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*