Potres na Hrvaškem, Tonin miri prebivalce dotrajanih blokov: “Z novimi radarji vas bomo našli pod ruševinami!”

Tonin izkoristil potres na Hrvaškem za promocijo 780-milijonske investicije v vojsko, za žrtve potresa izjemna salva iz novih 155 mm havbic.

Danes je Hrvaško stresel potres, ki pa je v Sloveniji še posebej prestrašil prebivalce starejših blokov.

Po mnenju stroke bi namreč samo v Ljubljani ob podobnem potresu brez strehe nad glavo ostalo 55.000 prebivalcev, ki pa jih je danes pomiril minister za ljudsko obrambo Matej Tonin.

”Del 780-ih milijonov, ki jih bo vlada investirala v vojsko, bo šel tudi v nakup sofisticiranih radarjev, ki lahko zaznajo človeka pod 20 metri ruševin. V primeru potresa bi nato z oklepniki trupla potegnili ven, na pogrebih pa bi žrtve počastili z izjemno salvo iz novih 155 mm havbic M777,” je v ljubljanski Šiški razlagal Tonin.

Prebivalci blokov so ga nato vprašali, če ne bi bilo bolje denarja nameniti protipotresni obnovi blokov, vendar pa so jih nato policisti sankcionirali zaradi nedovoljenega zbiranja in protirevolucionarne agitacije.

Tonin je z obiskom Šiške uspešno nadaljeval svojo promocijsko turnejo, kjer državljanom razlaga o dobrobitih, ki jih bodo družbi prinesle investicije v vojsko.

Prejšnji teden je intubiranim bolnikom s korono kazal slikice vojakov, ki brez majic sedijo na tankcih, pred dnevi pa je 45.000 revnim otrokom predaval o inovacijah na področju protipehotnih min.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*