Pošta Slovenije zapira svoja vrata: seli se v 18. stoletje na ameriški jug, kjer odpira plantažo bombaža

91 obiskov inšpekcije, 91 kršitev – Pošta Slovenije ima dovolj pomehkuženih delavcev, ki ne razumejo prostega trga in kapitalizma. Selijo se v 18. stoletje, kjer je življenje pravne osebe še imelo ceno.

Pošta Slovenije, največja prodajalna živilskih izdelkov, bele tehnike in avtomobilske opreme v Sloveniji, kjer se občasno ukvarjajo tudi s poštno dejavnostjo, kot kaže zapušča našo državo.

Sodu je odstrelil dno niz obiskov delovne inšpekcije, ki je ugotovil serijo kršitev s področja varnosti pri delu, delovne zakonodaje in zdrave pameti.

Direktor pošte Leopold II je zato tako kot mnogi drugi slovenski managerji napovedal selitev svojega podjetja v tujino.

Pošta Slovenije se seli v 18. stoletje

Za naš radio je direktor povedal: ”Dovolj imamo zlorab s strani človeških virov, ki se samo še pritožujejo. Želijo imeti 11 ur počitka med dvema delovnima dnevoma, ne želijo delati s pljučnico, ne želijo sami in na lastne stroške skrbeti za službena vozila, v skladiščih želijo človeško temperaturo. Dovolj je bilo tega. Pravkar smo registrirali podjetje v ameriški zvezni državi Mississippi, kjer odpiramo plantažo bombaža. V 18. stoletju. Slovenci, treba se bo naučiti delati, ali pa boste lačni.”

Poteza pošte je dobra tudi za delavce, saj so bili človeški viri na plantažah 18. stoletja v lasti delodajalcev, ki so imeli zato velik motiv, da je njihova lastnina zdrava in močna, medtem ko danes z najemom človeških virov tega motiva delodajalci nimajo več.

Kljub temu pa selitev Pošte Slovenije predstavlja veliko izgubo za našo državo, saj izgubljamo edino trgovino, kjer je mogoče kupiti zimske pnevmatike, hrano za pse in poslati pismo noni Berti v Novo Gorico.

Tudi vi kupujete opremo za ribolov na pošti? Kakšen vpliv bo imela selitev pošte na vaše življenje? Zakaj so po vašem mnenju delavci danes pomehkuženi in jokajo, če morajo v dnevu delati 12 ur s pljučnico in brez plačila nadur? Komentirajte.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*