POPOLNA BLAMAŽA: ste videli slovensko novoletno ščavje v Vatikanu?!

Namesto 30-metrske jelke, meter in pol visoko posušeno ščavje. Počivalšek in Tonin: prišlo je do zamenjave prikolic, tovornjakar se bo javil. Komu smo nakazali 100.000 €?

Nova blamaža naše države na zunanjepolitičnem parketu.

V Vatikan bi morala danes prispeti 100.000 evrov vredna 30-metrska veličastna novoletna jelka, okrašena s tradicionalnimi okraski slovenske obrti – prispelo pa je meter in pol visoko posušeno novoletno ščavje.

Po neuradnih informacijah naj bi bil papež besen kot ris, vprašanj glede najnovejše zunanjepolitične sramote pa je trenutno več kot odgovorov.

Za prevoz jelke iz slovenskih gozdov do Vatikana sta bila odgovorna ministra Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, ki pa danes nista imela konkretnih odgovorov glede izginotja našega drevesa

“Prevoz je organiziralo transportno podjetje Spam iz Nigerije, ki se je ponudilo samo prek e-pošte z zelo ugodno ceno prevoza. Jelko so prevzeli, šoferju pa smo dali tudi kovček s 100.000 evri, ki bi jih moral mimogrede oddati Počivalškovi sestrični, ki je lastnica drevesa. Nato pa je tovornjak enostavno izginil, v Vatikanu pa se je čez tri dni pojavila ta druga smrečica. Še vedno mislimo, da se bo šofer javil,” je razlagal Tonin.

Papež naj bi razmišljal o izobčenju Počivalška in Tonina, novoletno smreko na trgu sv. Petra v Vatikanu pa bodo morali cerkveni dostojanstveniki kupiti v Ikei.

Pred nekaj minutami pa smo v redakcijo prejeli informacijo, da naj bi se voznik vendarle javil: zmanjkalo naj bi mu goriva, zaradi česar je obtičal na Autogrillu pred Bologno.

Tonin naj bi mu je že nakazal 20.000 evrov za bencin, tako da naj bi prava jelka vendarle prispela v Vatikan še danes.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*