Poljska: meso salmonele okuženo z govedino

Poljsko mesnopredelovalno industrijo pretresa nov škandal. Ali je salmonela sploh še varna za uživanje? Kako je govedina prišla do salmonele? Med hipurzli zavladala panika.

Komaj smo pod preprogo pometli 15 ton kebab mesa in že Evropo pretresa nov škandal v zvezi s poljsko mesnopredelovalno industrijo. Testi nemških inšpektorjev so namreč pokazali prisotnost govedine v mesu salmonele.

Meso salmonele je v zadnjem času doživelo izjemno popularnost, zahvaljujoč veganski veji hipsterskega gibanja. Ker bakterije ne spadajo v živalsko kraljestvo, so namreč postale priljubljen substitut mesu.

Salmonela okužena s klicami govedine.

Za Poljsko ta nova afera predstavlja izjemno hud udarec, saj je vlada dolgoročno ekonomsko rast Poljske temeljila ravno na gojenju salmonele in izvozu v Nemčijo, ki ima daleč največji hipurzelski indeks v Evropi. Sledi govedine, ki so jih našli v kotletu salmonele, so vrgle senco dvoma na celotno industrijo – pri čemer je potrebno vzeti v zakup, da so hipurzli izjemno zahtevne in nadležne stranke, ki tovrstnih lapsusov ne odpuščajo.

Koliko okužene salmonele so Poljaki poslali po Evropi, in ali je okuženo meso dobila tudi Slovenija, za zdaj še ni znano. Kot je povedal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek (ki je vedno naklonjen novostim), pa vsekakor težave Poljakov predstavljajo priložnost slovenskim kmetom. Z izvozom salmonele v Berlin, Stockholm in ostale Meke evropskega hipurzelstva bi namreč naše kmetijstvo doživelo pravo renesanso.

Ena od farm za vzrejo salmonel na Poljskem.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*