Politična korektnost na steroidih: EU prepovedala bonbone Negro

Bonboni naše mladosti odslej prepovedani. So politični korektneži prestopili mejo? Bo naslednji na vrsti sok Pingo, ki je žaljiv do pingvinov, in ali je izjava ‘Donald Trump je šimpanz’ žaljiva do šimpanzov?

Sinoči je iz Bruslja odjeknila novica, da so srbski bonboni Negro, ki jih proizvaja podjetje Pionir, odslej v naši bratski Uniji prepovedani. Kot je povedal visoki predstavnik Evropske komisije Juan Birocrates, ki meri 1,7 m, tovrstni ekscesi ne sodijo v 21. stoletje.

“Evropska Unija je bila osnovana na medsebojnem spoštovanju in ti bonboni, katerih spornost je vidna otroku, ne odražajo naših vrednot.”

Kdo se je pritožil in zakaj?

Po naših informacijah gonjo proti bonbonom Negro vodi evropsko združenje dimnikarjev. V nos jim gre predvsem stereotipni prikaz dimnikarskega poklica, za katerega med mladimi ni več zanimanja.

“Mladih naš poklic ne privlači več. In potem imaš še te idiotske bonbone, ki naš poklic prikazujejo, kot da smo ujeti v 19. stoletje,” je povedal anonimni dimnikar.

Pionir že razmišlja o spremembi vizualne podobe v Jugoslaviji tako priljubljenih bonbonov. Njihov logo bodo nadomestili s podobo sina direktorja podjetja Staša, ki je strasten šahist.

Spremenjena podoba bonbonov Negro na katerih je sin direktorja Staš. Pionir upa, da je s tem zadeva zaključena.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*