POLITIČNA BOMBA: Jezus izključen iz NSi!

Razlog za izključitev nestrinjanja glede pomoči Afganistancem, političnega kadrovanja in dokončnega obračuna z rdečo drhaljo! Tonin: ”Jezus je deloval v nasprotju s krščanskimi nauki, ki jih uči naš Prerok!”

Na politični parket je udaril strela z jasnega!

Jezus Kristus iz Nazareta je bil danes izključen iz stranke NSi, krščanski demokrati!

Razlogov za izključitev naj bi bilo več, kaplja čez rob pa je bilo Jezusovo pridiganje o pomoči beguncem iz Afganistana, Jezus naj bi v četrtek na zboru stranke grobo obračunal s člani NSi-ja: ”Resnično povem, NSi-jevci ste hinavska sodrga, ki izkorišča moje ime za nategovanje volivcev, ki jim nato lifrate neoliberalne in kriptofašistične ideologije! In evidentno ste tudi polpismeni, saj imate misel ”bil sem tujec in ste mi pomagali” v Bibliji zapisano v istem fontu kot ”privežite žensko za štedilnik”, vendar se do tiste prve misli kar nekako ne uspete prebiti. Sodrga fašistična. Amen.”

Matej Tonin, predsednik NSi, pa govori drugačno zgodbo.

Jezus naj bi se povsem oddaljil od tradicionalnih krščanskih vrednot nacionalizma, rasizma, homofobije, sovraštva revnih in seksizma, kot jih uči Prerok, ki jih je tudi zapisal v koalicijsko pogodbo.

”Jezus naj lepo zajaha kolo in se s svojim socializmom spoka med kolesariat, v krščanski stranki zanj nimamo prostora,” je povedal Tonin.

Oglasila se je tudi Ljudmila Novak, ki je Jezusa in člane NSi pozvala h kompromisu: ”Takšno kreganje škoduje stranki, čas je za umirjenost in zmernost. Tonin in Jezus morata vsak malo popustiti. Jezus naj preneha pridigati o revnih, bolnih, beguncih, brezpogojni ljubezni.”

Komentarji: 1 "POLITIČNA BOMBA: Jezus izključen iz NSi!"

  1. Zadnji čas za to prepotrebno potezo!
    Jezus je s svojimi pridigami o bogataših in kamelah skozi šivankino uho, res že dolgo po nepotrebnem razburjal bogataše, ki imajo verske obrede v Panami.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*