Policisti s pendreki in solzivcem nad Damijana Jankovića!

Znani gospodarstvenik med aretacijo pretepen in ponižan. Osumljen je nelegalne okupacije davkoplačevalskega denarja. GZS: dovolj imamo policijskega nasilja nad gospodarskimi kriminalci!

Vso Slovenijo so včeraj pretresli prizori aretacije znanega ljubljanskega gospodarstvenika, filozofa in dobrotnika Damijana Jankovića.

Policisti so Jankovića brez opozorila napadli z električnim paralizatorjem, ga pretepli s pendreki in na koncu še poškropili s solzivcem.

Sin ljubljanskega župana in prodajnega zastopnika za ponve Teflon Zorana Jankovića naj bi bil osumljen preprostega administrativnega prekrška nedovoljene okupacije davkoplačevalskega denarja, kot izgleda, pa je bil povod za policijsko nasilje zopet družbena sprejemljivost agresije nad gospodarstveniki.

Na policiji seveda zopet govorijo drugačno zgodbo: ”Izmeček, pardon, osumljenec se je upiral aretaciji, zato smo morali zoper njega uporabiti prisilna sredstva. Ker je ob uporabi električnega paralizatorja pričel skakati in kričati, so ga policisti vrgli na tla in ga onesposobili z mokro deko in pendreki. Gre za standardni postopek.”

Javnost pa se ob policijskem pojasnilu sprašuje, zakaj tako rekoč na dnevni bazi spremljamo ”upiranja aretacijam” in ”žaljenja uradnih oseb” s strani gospodarstvenikov, medtem ko policija z brezdomci, socialno ogroženimi in političnimi aktivisti dela v rokavicah?

Župan Janković je v izjavi za javnost skrušeno povedal: ”V Sloveniji imamo dvotirni sistem pravice. Na eni strani smo podjetniki in ustvarjalci gospodarskega kriminala, pardon, rasti, ki nimamo nobenih pravic in nobenega dostojanstva, na drugi strani pa so nekateri posamezniki, ki so nad zakonom.”

Spomnimo: pred nekaj meseci je Slovenijo pretresel šokanten video, na katerem so vidni policisti, ki brutalno pretepajo gospodarstvenika in filantropa Sergeja Racmana, ki je v svojem nočnem klubu nudil zatočišče ženskam iz vzhodne in južne Evrope ter čuval njihove potne liste v sefu, da jih ne bi ukradli kriminalci.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*