Policijska racija na Šmarni gori, preverjali varnostno razdaljo

Specialci so se po vrveh spustili s helikopterja, večjih kršitev ni bilo. Eden od sprehajalcev dobil globo, ker ni poznal rojstnega datuma Premiera.

Danes je na območju Šmarne gore, priljubljene izletniške točke v okolici Ljubljane, potekala policijska akcija, v kateri so oblasti preverjale spoštovanje vladnih ukrepov za boj proti koronavirusu.

Policijski specialci so izletnike presenetili z zračnim desantom iz helikopterja, vznožje hriba pa so obkolili pripadniki Slovenske vojske – na sumljivo aktivnost je državne organe opozoril državljan, ki je opazil nenavadno dogajanje prek spletne kamere.

Po poročanju policije večjih kršitev zdravstvenih ukrepov niso zaznali: ”Vsi izletniki so imeli sabo potrdila, da so naročeni na Demokracijo, preverili pa smo tudi njihovo poznavanje Okopov in Premikov, kjer so se državljani prav tako izkazali.”

Policisti so tako oglobili zgolj enega sprehajalca, ki ni poznal rojstnega datuma Premiera, in enega psa, ki je imel okoli vratu rdečo rutko.

Poostren nadzor nad spoštovanjem varnostne razdalje in gibanjem izven občine bo policija izvajala tudi jutri, posebej bodo pozorni na poznavanje Premierovega življenja v obdobju med letoma 1972 in 1978.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*