Policijska racija na dirki po Italiji, v središču zopet doping

Farmacia d’Italia – kolesarstvo pedalira od škandala do škandala. Policisti vdrli v prikolico enega od kolesarjev in bili šokirani. Kolesarstvo nima problema z dopingom, doping ima probleme z dobavo.

Italijanska policija je sinoči vdrla v prikolico Japonca Shoja Hatsuyame, ki je na Farmacii uvrščen kot zadnji z zaostankom 2 uri 38 minut.

Policisti so odprli torbe in omare in onemeli – notri so našli čokoladice fruta bela, cedevito in sendviče s suho salamo.

Dva policista sta bila od smeha ubita.

Kolesarji in organizator so stopili skupaj

Zopet pa se je pokazala človeška dobrota, saj so tako kolesarji kot organizator dirke pričeli z doping nabirko.

Vsak kolesar je Hatsuyami daroval po eno ampulo eritropoetina, nekateri so mu podarili še testosteronske obliže, neznanec pa je v škatlo odvrgel celo vrečko metilheksanamina.

Oglasili so se tudi iz lokalne bolnišnice, iz katere so mu poslali stojalo za držanje vrečk s krvjo, organizator pa mu je dobavil himalajskega šerpo, s katerim si bo zamenjal kri.

Hatsuyama za izjave ni bil dosegljiv, saj je med transfuzijo padel v nezavest, nas pa ta primer spominja, zakaj smo začeli gledati kolesarstvo.

Torej, zakaj gledamo kolesarstvo?

Ker sta na cesti kolo in človek eno. Ker šele na kolesu spoznaš pravi značaj človeka. In ker radi iz naslonjača gledamo ljudi, ki celo leto živalsko trenirajo, nato pa so primorani iti še skozi nečloveške doping tretmaje, za kar so več ali manj mizerno plačani. In ker takšno življenje želim tudi svojemu sinu.

Sponsored by Nike, just do it.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*