Policija zaposluje imigrante

Kadrovska podhranjenost – policija ima dovolj. Imigrantov ne vračajo več nazaj na Hrvaško, pač pa jih zaposlujejo. Meja je varna, imigranti so zaposleni. Policisti pa že opozarja na težave pri integraciji.

Policistom je dokončno prekipelo. Po večmesečnih prošnjah za kadrovsko okrepitev njihovih vrst so stvari vzeli v svoje roke.

Imigrantov, ki jih ujamejo na meji, ne pošiljajo več nazaj na jug, ampak jim ponudijo pogodbo za nedoločen čas s trimesečnim preizkusnim rokom.

Komandir policijske postaje Črnomelj Rado Ritoliznik: ”S pomočnikom sva prišla na to idejo. Slovenci ne želijo delati v policiji, tule pa imamo na desetine fantov, ki iščejo delo. In smo jih zaposlil. Desni so veseli, ker je meja varovana, levi so srečni, ker imajo imigranti službo, jaz pa lahko v miru dokončam zaključna dela na zidanci, namesto da plezam po obmejnem podrastju.”

Težave z vključevanjem v slovensko družbo

Kljub temu pa ni vse rožnato. Neimenovan policist nam je povedal, da imajo nekateri imigranti precej težav pri integraciji v šenflorjansko družbo.

”Ja, moj novi partner je Jusuf iz Sirije. Prvi dan gleda papirje in mi razlaga, da je v Siriji ilegalno, da župan spremeni parcelo v zazidljivo dva dni zatem, ko jo je kupil njegov sin. Ti ljudje enostavno ne razumejo, da gre pri nas za drugo kulturo. Ko grem jaz na dopust v Turčijo, si žena da na glavo hijab, ne. Oni tega vključevanja v družbo ne razumejo.”

To pa ni osamljen primer. Pred dnevi naj bi skoraj prišlo do resnega incidenta, ko sta se Iračan in Afganistanec zakopala v raziskovanje primera Teš 6. Policija je k sreči preprečila najhujše in omenjena delikventa takoj deportirala v Mongolijo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*