Pola plate, pola posla: od danes naprej piloti Adrie samo še vzletajo

Nemški lastniki delavcem plačali le pol plače, delavci delajo le pol svojega dela. Letalo bo pristal srečnež, ki bo ujel žogico. V drugih novicah: investicijski skladi so gnojilo kapitalizma. Ali pa govno. Težko se razbere, stran je strgana.

Kot poroča Siol, so se nemški lastniki Adrie Airways odločili, da bodo svojim zaposlenim plačali le polovico plače. Posledično je sindikat prometnih pilotov sporočil, da lahko v skladu z zakonodajo oddelajo le polovico svojega dela, saj bi šlo v nasprotnem primeru za delo na črno.

Predsednik sindikata Boris Semoljot: ”Če se želimo držati evropske zakonodaje in osnov kapitalizma, lahko delamo le toliko, kolikor smo plačani. ”

Kaj to pomeni za potnike?

V praksi to pomeni, da bodo od danes naprej piloti Adrie Airways letalo spravili v zrak, ga usmerili proti ciljnemu letališču, potem pa se bodo usedli v zadnjo vrsto, kjer bodo pili kavo, vzeli ven mandolino in svirali k**** prema suncu.

Stevardesa se bo nato s hrbtom obrnila proti potnikom in prek rame vrgla žogico – srečnež, ki jo bo ujel, bo imel priložnost pristati čisto pravo letalo!

V primeru neuspelega pristanka si bodo potniki lahko pomagali sami, saj je žal kabinsko osebje prav tako plačano le ”pola-pola”.

Uprava Adrie Airways, ki jo vodi nemški ”investicijski” sklad 4K, je sporočila, da so z odločitvijo pilotov zadovoljni, saj je podjetje v likvidnostnih težavah in vsak privarčevan evro šteje. Potnikom se za nevšečnosti opravičujejo.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*