Pokojninska reforma, Šarčeva vlada pokleknila pred upokojenci

Upokojenci dosegli to, za kar lobirajo že desetletja – Šarca prisilili v ukinitev pokojnine. Penzionerji se tako že pripravljajo na desant na trg dela.

Vlada Marjana ‘Che Guevare’ Šarca je sinoči v javnost poslala predlog nove pokojninske reforme, katere glavna točka je ukinitev pokojnine. Gre za socialistično-komunistični koncept, za katerega si Kominterna prizadeva že desetletja. Kakšne bodo posledice za Slovenijo?

Za kaj gre?

Upokojenci si že desetletja prizadevajo, da bi lahko po štiridesetih letih neprestanega dela, ko so vmes končno spravili gor svoje družine in s plačanimi davki in delom postavili temelje današnje družbe, za kar so povprečno nagrajeni z enormnih 550 evrov – še naprej delali.

Upokojenci namreč verjamejo, da bodo ob doseženi 60-letni delovni dobi dobili kupon za 10 odstotni popust na celoten nakup v Sparu, po 80-ih letih dela pa celo kupon za 20 odstotni popust.

Največ delavcev v Sloveniji manjka med fizičnimi delavci, medicinskimi sestrami in CNC operaterji – ta dela bodo sedaj pokradli upokojenci.

IMF svari Šarčevo vlado

Mednarodni monetarni sklad (IMF) medtem svari vlado Marjana ‘Fidela’ Šarca pred brezglavim obnašanjem upokojencev. IMF namreč pravi, da bi morali pokojninsko dobo zniževati in s tem omogočiti zaposlitev mladim, ki so še vedno največja skupina med brezposelnimi.

Neoliberalci opozarjajo še na nemoralnost družbe, v kateri 70-letniki delajo v McDonaldsu in telefonskih centrih, da si s tem pokrijejo osnovne življenjske stroške. Spomniti pa se velja tudi na velikega ekonomista Miltona Friedmana, ki je opozarjal na pohlep privatnega sektorja, ki ne želi vlagati sredstev v nove zaposlene, ampak raje do smrti molze že izučene delavce, ali pa uvaža reveže z drugega konca sveta, ki bodo delali za pol manj od domače populacije.

Reforma vendarle ima podporo segmentov družbe

Kljub povedanemu pa so določeni segmenti družbe, ki upokojence podpirajo. V Slovenski vojski, ki je kadrovsko kronično podhranjena, tako ustanavljajo izvidniško divizijo ‘Sivi volk’. Ideja je, da se upokojence z avtomobili spusti za sovražnikovo črto, kjer bodo nato sejali kaos.

Prav tako so novi reformi naklonjeni v Pošti Slovenije, kjer ciljajo predvsem na upokojence na vozičkih – s tem bi se Pošta Slovenije izognila ogromnim stroškom servisiranja koles in motorjev poštarjev.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*