Podpišite peticijo za božić z mehkim Č!

S tem bi se poklonili Jugoslaviji, ki nam je dala našega Premiera, otroci srbskih in bosanskih imigrantov pa pri slovenščini ne bi več dobivali minus točk.

Uredniški komisariat Norekrave je danes pričel z zbiranjem podpisov za spremembo Slovenskega pravopisa v delu, ki se nanaša na pravilno pisanje božića.

Želimo, ne, zahtevamo, da se božić piše z mehkim Č-jem, saj bi se tako Slovenci na primeren način poklonili naši bivši domovini Jugoslaviji, ki je vzgojila in nam podarila našega Premiera, največjega državnika po Kim Il-Sungu!

Trenutno nam namreč zakonodaja to prepoveduje – kdor piše božić z mehkim Č-jem, tvega 6-letno zaporno kazen in izgon na Fužine, enklavo znotraj Slovenije, ki ji vlada kralj Zlato II.

Z božićno reformo bi okrepili gospodarske in družbene vezi s Hrvaško, Srbijo in Bosno in Hercegovino, gre za države, v katerih prebivalci ob božiču z navadnim Č-jem občutijo veliko nelagodje in duševni nemir.

Obenem bi tudi preprečili, da se pri pouku slovenščine kaznuje otroke srbskih in bosanskih imigrantov, ki sedaj ob zapisu božić dobivajo minus točke, namesto tega bi se kaznovalo klene svetlolase slovenske otroke, ki bi se morali prilagoditi pravopisu manjšine.

Naj omenimo še, da je Slovenija edina država na Balkanu, kjer trenutno pri zapisu božića ne smemo uporabljati mehkega Č-ja!

Od predsednika Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša, dr. Aleša Hojsa, zato zahtevamo, da uvede ustrezne postopke, da bo v Sloveniji uvedeno pisanje božića z mehkim Č-jem!

Podpise zbiramo v komentarjih spodaj, zraven podpisa obvezno navedite še podatek svoje kreditne kartice!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*