Počivalšek pojasnjuje: ”Ne ustanavljam turističnega kolhoza, ampak turistični SOVHOZ!”

Zmotno poročanje medijev. Pri kolhozih gre za kolektivno upravljanje, medtem ko bo nad turističnim sovhozom bdel minister osebno in s tem zmanjšal korupcijsko tveganje.

V zadnjih tednih so se v medijih pojavljala ugibanja, da želi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek združiti turistične obrate v državni lasti v turistični kolhoz.

Danes pa je minister stopil pred kamere in poročanja medijev demantiral.

”Ne ustanavljam kolhoza, saj sem odločno proti temu, da bi umazani kelnarji in debele kuharice soodločali pri vodenju hotelov in restavracij. Ustanavljam turistični sovhoz, ki ga bom upravljal skupaj z za to usposobljeni menedžerji,” je povedal minister.

S svojo izjavo je Počivalšek pomiril državljane, ki so ob besedi kolhoz pomislili na korupcijsko greznico, prek katere se bodo njihovi vavčerji prelili v žepe prostotržnih tovarišev.

Dodatno so državljani pomirjeni tudi zato, ker naj bi ministru pri upravljanju s sovhozom pomagali nemški menedžerji iz Nemčije, ki jih je finančna revija Interpol uvrstila med TOP 10 najboljših upravljavcev finančnih holdingov na svetu.

Turistični sovhoz naj bi zaživel še do konca leta, marina Portorož pa za prihodnje leto napoveduje največjo širitev v svoji zgodovini.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*