Plačilna nedisciplina mrtvih starostnikov

Položnice za oskrbo v domovih se plačuje za nazaj, mrtvi upokojenci tako izigravajo sistem in po smrti ne plačajo zadnje položnice. Je rešitev v dogovoru z Bogom in zadrževanjem njihovih duš v vicah?

Združenje domov za upokojence je včeraj na tiskovni konferenci predstavilo pereč problem plačilne nediscipline mrtvih starostnikov.

Položnice za oskrbnino se namreč plačuje za pretekli mesec, kar pomeni, da se upokojenci s smrtjo izognejo plačilu zadnje položnice, izterjava pa ni mogoča, saj ima prednostno pravico občina, obenem pa Slovenija nima sklenjenega dogovora o izročitvi kriminalcev z Onostranstvom.

V združenju so povedali: ”Gre za resen problem, saj več sto položnic ni plačanih. Na vlado zato apeliramo, da sklene dogovor z Bogom in tako prisili upokojence k poravnavi dolgov na Zemlji.”

Minister za zunanje zadeve Miro Cerar je za Norokravo povedal, da je osnutek dogovora z Bogom že v pripravi, vladno stališče pa je, da bi duše dolžnikov Bog zadržal v vicah, dokler skupaj ne napraskajo sredstev za plačilo svojih dolgov.

Gre torej za še eno tipično slovensko zgodbo o selektivni enakopravnosti: vas bo država terjala za vsak evro, mrtvi upokojenci pa kot da bi imeli svoje zakone.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*