Plače ministrov prenizke, vlada ponovno uvaja pravico do prve noči

Računsko sodišče: plače ministrov so prenizke, vlada težko dobi dober kader. Predlagajo 40 odstotno zvišanje plač. In pravico do prve noči. S tem bo kader postal dober in Slovenija uspešna.

V javnosti odmeva ugotovitev računskega sodišča, da so plače ministrov in nekaterih funkcionarjev prenizke, zaradi česar imajo vlade težave pri sestavljanju ministrske ekipe.

Sodišče tako predlaga dvig ministrskih plač za 40 odstotkov in uvedbo pravice do prve noči, s čimer bi privabili zelo kvaliteten kader.

Obenem računsko sodišče opozarja, naj se minimalno plačo pusti pri miru, saj ima njeno zvišanje ravno obratne učinke: delavska drhal z obilno plačo postane razvajena in ne želi več delati.

Kaj je pravica do prve noči?

Gre za srednjeveški koncept, kjer ima monarh oz. v tem primeru ministrska ekipa, pravico do spolnega odnosa na poročno noč s katero koli nevesto ali ženinom v državi.

Za uvedbo zakonov v zvezi s pravico do prve noči se je odločilo že več držav, ki so s to potezo želele v svoje meje privabiti multikorporacije.

Koncept pa niti ni tako čuden, če vzamemo v zakup dejstvo, da nas politika in korporacije j***** v glavo že od pamtiveka. Sedaj so vse skupaj samo dali na papir.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*