Pivka Perutnina: zaradi korone v zakol več delavcev

V Pivki poudarjajo, da zdravje piščancev ves čas nadzorujejo. Okuženi človeški viri so šli takoj v zakol, danes dobijo novo pošiljko neoporečnega človeškega kapitala.

Iz Pivke perutninarstva prihajajo zaskrbljujoče vesti o bolnih delavcih, ki ogrožajo zdravje piščancev.

S korono naj bi bilo okuženih že več kot 40 človeških virov, zato so potrošniki zaskrbljeni zaradi zdravja in psihičnega stanja piščancev.

Iz uprave te pravne osebe so včeraj izdali sporočilo za javnost, v katerem so zapisali: ”Zdravje piščancev ves čas nadzorujemo. Merimo jim temperaturo, jemljemo vzorce krvi in blata, predsednik uprave se vsak dan pogovarja s perutnino in preverja, če so zadovoljeni z delovnimi pogoji. Naši piščanci so zdravi!”

V upravi so še povedali, da so morali zaradi korone v zadnjem tednu zaklati več človeških virov, ki pa naj bi jih že danes nadomestili s svežim človeškim kapitalom iz Romunije.

Človeški viri zbolevajo za korono predvsem v baterijski reji, kjer je v enem zaboju nagnetenih več sto humanih resursov.

Bolezen k sreči ne prehaja na perutnino, pralne stroje, avto dele in druge produkte, zato bo poslovanje naših podjetij kljub izbruhu virusa neprizadeto.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*