Pijani pavijan prevzel še mesto vladnega govorca za COVID-19!

Po mestu predsednika državnega sveta pavijan in Jack Daniels prevzemata že drugo državno funkcijo. Obljubljata jasno in strokovno komunikacijo. Je v nevarnosti tudi Premierov stolček?

Prejšnji teden smo poročali, da se je pijani pavijan zavihtel na čelo državnega sveta, ta teden pa je alkoholizirani primat zasedel še drugo funkcijo v državnem aparatu.

Vlada ga je namreč imenovala za uradnega govorca za COVID-19, potem ko je bil dosedanji govorec Jelko Kacin deležen številnih kritik na račun bizarnega obnašanja, nelogičnih izjav, pokroviteljskega obnašanja do državljanov in splošne nesposobnosti, zaradi katere bi navadni državljani po enem dnevu izgubili službo v McDonaldsu ali Lidlu.

Pijani pavijan je v izjavi za javnost povedal: ”Govorniški pult bom večinoma prepuščal strokovnjakom, saj sem mnenja, da morajo ljudje v teh kriznih časih poslušati specialiste s področja epidemiologije in zdravstva na splošno – in ne politično nastavljenih pijanih pavijanov z grandiozno motnjo.”

Na vprašanje, kako bo lahko žongliral z dvema državniškima funkcijama hkrati, je odgovoril: ”Kot predsednik državnega sveta sem po pogodbi dolžan 6 ur na dan viseti na Twitterju, kar tudi zgledno delam. Ob dnevnih tiskovnih konferencah pa bom kot govorec za COVID-19 pijan ležal v kotu in s tem povzročil manj zmede kot moj predhodnik.”

Glede na to, da so državljani z delom pijanega pavijana izjemno zadovoljno, se strokovnjaki sprašujejo, kakšni so v resnici njegovi apetiti?

Se bo s svojo delovno vnemo zavihtel na čelo vlade?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*