Parlament zavrnil začetek gradnje Plemenitega letalskega muzeja!

Metelkova mesto ostaja, vlada prekratka za en glas, zavrnjena tudi menjava Prekmurja za kotel golaža. Z gradnjo muzeja se bo morala skoraj zagotovo ukvarjati naslednja vlada.

V parlamentu je včeraj potekalo težko pričakovano glasovanje o gradnji Plemenitega letalskega muzeja, ki ga slovenska država že dolga leta obljublja na območju Metelkove v Ljubljani.

Gradnjo muzeja je podprlo 45 poslancev, kar pomeni, da je vladi za začetek gradbenih del zmanjkal en sam glas.

Plemeniti letalski muzej bi pomenil izjemno pridobitev za ljubljanski turizem in kulturno dediščino letalstva v Sloveniji, saj bi vseboval bogato knjižno, numizmatično, filatelistično, umetniško in orožarsko zbirko, kuratorji pa so se bojda dogovorili tudi za nakup dragocenega doprsnega kipa Josipa Broza – Tita, za katerega naj bi plačali prek 76 milijonov evrov!

Zmago Jelinčič Plemeniti, eden od podpornikov ustanovitve muzeja, je ob neuspelem glasovanju povedal: ”Nisem preveč razočaran. Slej ko prej bomo v parlamentu zopet glasovali o ustanovitvi muzeja, če ne pod to pa pod naslednjo vlado. Galaksije nastajajo in umirajo, letni časi se menjajo, nove stranke prihajajo in grejo, edina stalnica v vesolju je, da na koncu vedno pride do glasovanja o muzeju.”

V vodo pa je včeraj padla tudi menjava Prekmurja za kotel madžarskega golaža.

Tik pred glasovanjem so namreč Madžari sporočili, da želijo za kotel golaža poleg Prekmurja še Luko Dončića, Luko Koper in kubik bukovih drv.

Zalomilo se je pri bukovih drveh, saj je med poslanci SDS prišlo do pretepa, ker se niso mogli zediniti glede tega, koga bo doletela čast, da madžarskemu sultanu podari drva.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*