Papež: ”Obdavčite bogate!” Jezus: ”Stari, ne seri!”

Papež sinoči pozval k višjim davkom za bogate. Jezus, odrešenik in lastnik mizarske korporacije, takoj udaril nazaj: ”Od mojega ferrarija imajo korist vsi, tudi tisti, ki ga samo gledajo!”

V katoliškem svetu vre.

Papež Frančišek je sinoči na konferenci v Vatikanu pozval države, naj dvignejo davke bogatim, saj zaradi obstoja davčnih oaz in davčnih lukenj na koncu tajnica od svojega dohodka plača višji odstotek davkov kot milijarder.

Izjava Frančiška pa je zelo razburila njegovega šefa Jezusa Kristusa.

Ta je papeža označil za parazita, javnosektoraša in sodelavca Udbe ter dodal: ”Jasno je, da papež nima pojma o ekonomiji. Revni naj plačujejo davke, s katerimi se nazida vodovod, ceste, elektrarne, plača zdravstveni sistem, financira znanstvene raziskave itd., bogati pa bomo svoje bogastvo naložili na varno, nato pa ga bomo PROSTOVOLJNO in PRAVIČNO razdelili nazaj med revne,” je povedal Jezus, sicer tudi sam milijarder, ki je obogatel z lastnim delom in očetovo mizarsko korporacijo.

Jezus je namreč pristaš t.i. ekonomske teorije pršenja, kjer se bogastvo akumulira v mehurjih bogatih, nato pa evri in dolarji urinirajo nazaj na ljudstvo v veličastnem zlatoprhu.

To pa ni bil prvi trk med Frančiškom in Jezusom.

Pred časom je namreč papež pozval katolike, naj pomagajo revnim, kar je zopet izzvalo srd Jezusa, ki je Frančiška spomnil na zlato pravilo Katolištva d.o.o.: kdor si ne zna pomagati sam, naj crkne.

Komentarji: 2 "Papež: ”Obdavčite bogate!” Jezus: ”Stari, ne seri!”"

  1. Saint Pepsi | 09/02/2020 ob 13:35 | Odgovori

    Kristus je svoj prvi milijon šeklov ustvaril že pri dvaindvajsetih, ko je z očetovim denarjem kupil nezazidljivo zemljišče, ki ga je občina pod pritiskom očeta kasneje spremenila v zazidljivo, da ne omenim, kako je uspešno sfejkal svojo smrt, da bi lahko prenesel finančna sredstva na Ciper. Biblija je polna takšnih inspirativnih zgodb o uspehu. Še posebno se me je dotaknila Prilika o izgubljenem sinu, v kateri stradajoč proletarec na delovnem mestu sanja o hrani za svinje, vendar se pokončni gospodar ne ukloni. Potem se po mesecih neplačanega dela vrne v hotel oče, ne da zahteval plačilo za nazaj. Kakšno vzorno odrekanje človeškega vira v korist dobrega veleposestnika!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*