Papež Frančišek razglasil Zorana Jankovića za svetnika!

Frančišek slišal pozive častnih meščanov mesta Ljubljane. Posebej je izpostavil Jankovićev čudež, ko je nezazidljivo parcelo spremenil v zazidljivo.

Slovenija je dobila prvega svetnika v moderni dobi!

Papež Frančišek je danes sporočil, da bo župan mesta Ljubljane Zoran Janković po hitrem postopku postal svetnik.

Papež je s tem uslišal prošnje častnih meščanov Ljubljane, ki so ga pozvali, naj preuči Jankovićeve čudeže in župana razglasi za svetega.

V Vatikanu so tako pregledali in priznali več čudežev, ki jih je storil sv. Zoran: z večjim kovčkom je po vodi hodil do Cipra, svojemu obubožanemu sinu je pričaral Mercedesa GLS, spremenil je vodo v vino in nezazidljivo parcelo v zazidljivo, v Ljubljani imajo vsi streho nad glavo, saj so cene nepremičnin normalne itd.

S statusom svetnika si posameznik rezervira prostor v nebesih, dobi pa tudi imuniteto pred pregonom gospodarskega kriminala in poštni nabiralnik v Vatikanski banki.

Papež Frančišek je v svojem govoru ob razglasitvi povedal, da je Janković čudež na dveh nogah, in da ga je mislil razglasiti za svetnika že pred časom, ko je Sveti duh omračil um državne tožilke, ki je nato še dvanajstič zamudila rok za vložitev obtožnice.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*