Pahor v predsedniški palači odkril kip grškega junaka Herkula

Obiskovalcem se zdi kip presenetljivo podoben predsedniku. Pahor pravi, da mu je nerodno, da pa je počaščen, da se ga primerja z utelešenjem lepote, modrosti in poguma.

Danes je v predsedniški palači v Ljubljani potekalo slavnostno odkritje kipa grškega junaka Herkula, ki ga je pod mecenstvom predsednika Boruta Pahorja izdelal znameniti kipar Jakov Brdar.

Pahor je v krajšem nagovoru ob odkritju kipa povedal, da je Herkul zgled popolnega moškega: ”Lahko je s kmeti kosil travo in z japonskim cesarjem jedel suši. Imel je telo boga. Prekolesaril je Slovenijo, večkrat pretekel Ljubljanski maraton, njegova vzdržljivost v postelji je legendarna, v ledeno hladni vodi je dolžina njegovega penisa še vedno 7 cm nad povprečjem …”

Na tem mestu je asistentka prekinila predsednikov govor, saj je besedo predala kiparju Brdarju, ki je povedal: ”Od nekdaj me zanima človeško telo in iščem odgovor na to, kaj človeško telo sploh je. Ta kip Herkula je votel, rekel bi notranje prazen, brez vsebine, na zunaj pa je spoliran, svetleč, kičast. Kot da bi fizično telo nadomeščalo notranjo praznino.”

Pahor namerava predsedniško palačo obogateti še z drugimi velikimi deli, Herkulov kip pa se trenutno nahaja v veliki dvorani poleg slike Erosa na lovu za poceni slavo.

Eros na lovu za poceni slavo

Komentarji: 1 "Pahor v predsedniški palači odkril kip grškega junaka Herkula"

  1. jebitesevsi politiki | 31/07/2021 ob 22:05 | Odgovori

    Nor predsednik nor narod

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*