Pahor v predsedniški palači odkril kip grškega junaka Herkula

Obiskovalcem se zdi kip presenetljivo podoben predsedniku, Pahor pravi, da mu je nerodno, da pa je počaščen, da se ga primerja z utelešenjem lepote, modrosti in poguma.

Danes je v predsedniški palači v Ljubljani potekalo slavnostno odkritje kipa grškega junaka Herkula, ki ga je pod mecenstvom predsednika Boruta Pahorja izdelal znameniti italijanski kipar Marco Bandelli.

Pahor je v krajšem nagovoru ob odkritju kipa povedal, da je Herkul zgled popolnega moškega: ”Lahko je s kmeti kosil travo in z japonskim cesarjem jedel suši. Imel je telo boga. Prekolesaril je Slovenijo, večkrat pretekel Ljubljanski maraton, njegova vzdržljivost v postelji je legendarna …”

Na tem mestu je asistentka prekinila predsednikov govor, saj je besedo predala kiparju Bandelliju, ki je, kot je značilno za velike artiste, povedal le dve besed, ki pa sta imeli veliko težo: ”Nisem svinja!”

Pahor namerava predsedniško palačo obogateti še z drugimi velikimi deli, Herkulov kip pa se trenutno nahaja v veliki dvorani poleg slike Erosa na lovu za poceni slavo.

Eros na lovu za poceni slavo

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*