Pahor v nemščini, italijanščini, madžarščini in hrvaščini voščil ob dnevu boja proti okupatorju

Pahor: upor ni vedno rešitev, včasih je bolje obleči kolesarski dres in pokimati. Okupatorju se je zahvalil za bratwurst, golaž in kapučino.

Predsednik Slovenije Borut Pahor je v nagovoru urbi et orbi državljanom Slovenije voščil ob dnevu boja proti okupatorju.

Sedaj že tradicionalno je voščilo podal v večih jezikih, tokrat si je izbral nemščino, italijanščino, madžarščino in hrvaščino.

V svojem govoru je poudaril pomen kolesarjenja in dobre fizične pripravljenosti, dotaknil pa se je tudi trenutne politične situacije v Sloveniji, kjer je bil precej kritičen do vlade.

”Vlada dela zelo dobro, s Premierom odlično sodelujeva,” je povedal Pahor in s svojim kritičnim tonom nekoliko presenetil politične analitike – pričakovali so namreč, da bo delo vlade označil kot ekstremno dobro, ne samo zelo dobro.

V zanj značilno spravljivem tonu je nato poudaril, da smo Slovenci navajeni kritizirati, nikoli pa ne pohvalimo: ”Pogledati je potrebno tudi dobre strani okupacije Slovenije: bi brez fašizma srkali kapučino? Bi iz naših kuhinj brez nacizma dišalo po golažu in bratwurstu? Dovolj je slovenske črnogledosti, bodimo modelčki in pokažimo več hvaležnosti okupatorju.”

Pahor bo danes popoldan obiskal Žale, kjer se bo z vencem poklonil padlim youtuberjem in Instagram influencerjem, ki so umrli v boju za promocijo Herbalife izdelkov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*