Pahor pozval k spremembi volilne zakonodaje, bomo kmalu volili prek Instagrama in Twitterja?

Teža volilnega glasu ne bi bila več odvisna od premoženja državljana, ampak od števila sledilcev. Pahor še obtožil Lepo Afno, da uporablja botoks.

Včeraj je parlament nagovoril znani slovenski influencer in amaterski predsednik Borut Pahor.

Pahor je poslance pozval k spoštovanju odločbe ustavnega sodišča, ki je pred časom odločilo, da je slovenska volilna zakonodaja diskriminatorna do influencerjev.

”Ni prav, da glas neke štacunarke iz Lidla velja enako kot glas influencerja s 120.000 sledilci. Mi imamo stik z navadnimi ljudmi, s trendi in pop kulturo, na volitvah pa smo enakovredni kmetavzarjem, ki doma žrejo poli salamo,” je poslancem povedal Pahor, ki je zaradi koronavirusa parlament obiskal brez majice.

Trenutno imamo v Sloveniji sistem demokracije, kjer so vsi državljani enakopravni, razen nekaterih, ki so bolj enakopravni.

Po Pahorjevem predlogu pa bi lahko ljudje na voliščih oddali toliko glasovnic, kolikor imajo sledilcev na socialnih omrežjih.

Predsednik spletnega naroda narcisoidnih manijakov je v zaključku govora poslance še opozoril na pereč problem revščine med otroki in starostniki: ”Zahtevam takojšnjo ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije, saj Lepa Afna s promocijo naravne kozmetike zavaja svoje followerje – kuzla je na botoksu, vsi to vemo! Silikon? Jaz nisem tega rekel, ampak … saj imate oči … mogoče je pa bejba izumila antigravitacijsko napravo …”

Komentarji: 1 "Pahor pozval k spremembi volilne zakonodaje, bomo kmalu volili prek Instagrama in Twitterja?"

  1. Saint Pepsi | 19/06/2020 ob 12:08 | Odgovori

    Osebno poznam bota, ki vsakih 20 minut avtomatsko objavi naključni citat Friedricha Hayeka in ima več pravih sledilcev kot Precednik Janez Janša in invalidsko upokojeni fitnes trener Borut Pahor pravih in fejk sledilcev skupaj. Zakaj pa on ne bi smel kandidirati? Do gdaj še?!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*