Pahor ostro nad politike: ”V državi problemi, politiki pa se kitijo z uspehi športnikov in se gredo poceni populizem!”

Predsednik Pahor oster kritik poceni populizma. Kdo vozi avtobus, če avtobusar sedi v zadnji vrsti in dela selfija s skupino najstnic?

Najbolj vroča politična žemljica v državi je trenutno kolesar Primož Roglič, ki je včeraj zmagal na Dirki po Španiji.

In kot kaže, ima predsednik države Borut Pahor edini jajca, da pove, kar državljanom leži na duši že dolgo časa.

Manj selfijev, več pogovorov z navadnimi državljani

Pahor je tako za medije povedal, da močno nasprotuje obnašanju nekaterih politikov, ki se za nekaj všečkov hvalijo z uspehi športnikov: ”Poglejte sedaj, Roglič zmaga in vsak drugi tvit politikov je ”Bravo Rogla”, vabijo ga v svoje pisarne, se z njim slikajo itd. To je norčevanje iz športnikov in državljanov – če imajo ministri pri uničenem zdravstvu, številu samomorov in korupciji čas za takšen populizem, potem naj se odpovedo svoji službi.”

Predsednik je še poudaril, da se politiki nikoli ne slikajo s športniki, ki so bili v mladosti talenti, ki so zaradi športa na stranski tir postavili svojo izobrazbo, nato pa jim je poškodba svet obrnila na glavo.

”Slikajte se z mamo in očetom na minimalni plači, ki komaj preživljata svojo družino. Slikajte se z brezdomci in z družinami, ki jih je prizadel samomor družinskega člana. Lahko pa se tudi manj slikate in se več pogovarjate z državljani, ki bi jim morali služiti,” je še povedal Pahor.

Plosk, plosk, nimamo kaj dodati, kapo dol predsednik!

Roglič z nekim politikom, ki tako rekoč vsake dva dni javnost obvesti, da sta z Rogličem kolega, da gleda Vuelto, da je kul in hip.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*