Pahor: nisem poznavalec slikarstva, glede Adolfove razstave nimam mnenja

Pahor pozval Slovence, naj pokažejo gostoljubje nadobudnemu dunajskemu slikarju Adolfu, ki bo naslednji teden razstavljal v Ljubljani.

V debato okoli obiska kontroverznega dunajskega slikarja Adolfa, ki bo prihodnji teden razstavljal v Mariboru, se je vmešal tudi predsednik Borut Pahor, moralna avtoriteta naroda.

V intervjuju za POP IN je z modrostjo izkušenega politika poudaril, da moramo v Sloveniji zasledovati absolutno pravico do svobode izražanja, ki pa velja tako za Adolfa kot tudi za protestnike, ki se jim bo, kot je obljubil, pridružil, saj za Adolfovo slikarsko ideologijo pri nas ni prostora.

Se opravičujemo, to je bila izjava naključnega Slovenca, Pahor je za POP IN povedal: ”A lahko, prosim, nehate s temi vprašanji, kjer moram zavzeti kakršno koli stališče? Ne vem, nimam pojma, a ste vidli raje mojo fotko na Instagramu, na kateri sem se slikal z ovcami?”

Pahorjevo izjavo je prekinil telefonski klic, po katerem je predsednik še dodal: ”Kot politik ne smem soditi o kvaliteti Adolfovega slikarstva. Slovence prosim, naj mu pokažejo gostoljubje, predvsem pa naj ne protestirajo, če si niso ogledali njegove razstave. Premier mi je ravno povedal, da mi bo poslal eno od njegovih slik, ki jo bom obesil v svojo pisarno in tako dobil 1.500 novih sledilcev!”

Avstrijski umetnik Adolf je v mnogih državah nezaželen.

Ob njegovi slikarski tehniki, kjer v platno meče človeško govno in gleda, kaj se bo prijelo, se namreč mnogim obrača želodec.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*