Padec podpore vladi, kriv Matjaž Kek

Nogometna evforija hitro ugasnila, narod pričel spremljati delo vlade. Prihaja zima, Šarec nagovarja Tino Maze k vrnitvi na bele strmine.

Merjenje temperature ljudstva, ki ga je izvedla agencija Ninamedia, kaže desetodstoten padec podpori vlade.

Analize Norekrave kažejo, da krivdo za nižjo podporo nosi selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, saj je reprezentanca z bledo predstavo proti Južni Nemčiji in Severni Makedoniji zlila mrzlo vodo na nogometno evforijo v Sloveniji.

Vlada si je namreč obetala uvrstitev slovenske reprezentance na evropsko prvenstvo, parlament pa bi nato lahko sprejel ukinitev minimalne plače.

Od taktike ”kruha in iger” je tako ostal samo še kruh, ki pa ga tudi počasi zmanjkuje.

Vlada nima zaupanja v koleno Ilke Štuhec

Premier Šarec se je tako znašel pred resno preizkušnjo, saj slovenski skakalci podna skakalnice ne vidijo prav pogosto, ostali zimski športniki pa prepogosto.

V izjavi za Norokravo je vlada povedala: ”V preteklih letih se je naše gospodarstvo upiralo na Ilko, vendar pa nekako nimamo zaupanja v njena kolena, tako da smo pričeli pogajanja s Tino Maze. Glede na popularnost vsega retro pa razmišljamo tudi o aktivaciji Bojana Križaja.”

Ali bodo omenjeni ukrepi dovolj za zagon slovenskega gospodarstva in preživetje Šarčeve vlade? Nosi odgovornost za padec podpore vladi samo Kek, ali so odgovorni tudi naši atleti? Povejte nam svoje mnenje v komentarjih!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*