Osnovna šola Komandanta Staneta spreminja slogan: iz ”V slogi je moč!” v ”Jaz, meni, moje!”

Novi slogan se bolj ujema z duhom časa in poslanstvom šole. Razmišljajo tudi o spremembi imena: namesto Komandanta Staneta Predsednik upravnega odbora Stane.

Lokalne novice.

Kot ste morda opazili, pročelje Osnovne šole Komandanta Staneta v krasi nov slogan.

Komunistično geslo ”V slogi je moč!”, ki so ga na pročelje vklesali ob odprtju šole v Jugoslaviji, je zamenjala modernejša modrost ”Jaz, meni, moje!”.

Ravnatelj upa, da bodo s tem korakom otroke bolje pripravili na življenje, hkrati pa se želijo izogniti incidentom, kakršen se je zgodil prejšnji teden: ”Učitelji so ugotovili, da otroci nosijo hrano, igrače in šolske potrebščine svojemu sošolcu, ki prihaja iz zelo revne družine. Takšno vedenje ne sodi v moderno družbo: če sošolec ne more poskrbeti zase, mora umreti!”

Obenem bodo na naslednjem srečanju s starši glasovali tudi o spremembi imena – Staneta bi iz komandanta prekrstili v predsednika upravnega odbora, s čimer bi otroke odvrnili od nepomembnih poklicev gasilca, učitelja in prodajalca, ter jih usmerili k bolj perspektivni profesiji menedžerjev in finančnih analitikov.

V zraku pa tudi kroži ideja, da bi najslabšega učenca v razredu vsako leto žrtvovali bogovom prostega trga in jih s to gesto pomirili ter zamaknili recesijo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*