Osmrtnica svobodi govora: konec akademskih debat v internetnih komentarjih

Debata med socialnimi delavci na strani Radia Krke zabila zadnji žebelj v krsto svobode izražanja. Naj počivajo v miru pogovori o plinskih celicah, streljanju v tilnik in pretepanju žensk.

Vrhovno sodišče je včeraj naredilo konec intelektualnim debatam v internetnih komentarjih.

Nek akademik je namreč v komentarjih spletne strani Radia Krka zapisal, kako rešiti romsko problematiko na Dolenjskem, kar je vrhovno sodišče označilo za sovražni govor.

Predlagal je več sredstev za izobraževanje romskih otrok, sredstva za lokalno skupnost, ki bi pomagala pri njihovi integraciji, in vključitev lokalnih podjetij v programe zaposlitve. Kot kaže, je bilo za sodišče to preveč.

Vračajo se temni časi

S to odločitvijo sodišča pa državljani Slovenije izgubljajo forum za debate o perečih problematikah.

Jure Haško z Mirovnega inštituta tako opozarja: ”Gre za grob poseg v osnovne človekove pravice. Državljani bodo prikrajšani za nekatere temeljne pogovore, ki potekajo v vseh normalnih družbah: ali naj postrelimo imigrante na meji z mitraljezom ali lovskimi puškami? Ali naj EU ponovne odpre Auschwitz in koga naj pošljemo tja? Zakaj so ženske rade posiljene? Tega sedaj ne bo več in škoda bo nepopravljiva.”

Internet bo torej postal greznica anonimnežev, ki drug mimo drugega lajajo absurdne komentarje brez vsakršne intelektualne teže.

Ljubitelji plinskih celic in holokavsta pa boste svoj dom vedno našli v varnem zavetju komentarjev norekrave.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Sovražni govor bomo takoj prijavili policiji.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*