Okolica Ljubljane: 80-letnica napadla medveda. Odrejen odstrel.

V Želimljah 80-letnica napadla medveda. Medved poškodovan. Šlo naj bi za medsosedski spor. Premier Šarec odredil odstrel 200 upokojencev. Odstrel je obenem del pokojninske reforme.

Tokrat v rdeči kroniki o skoraj usodnem srečanju med medvedom in upokojenko.

Po sedaj zbranih podatkih naj bi šlo za več let trajajoč spor med medvedom in njegovo sosedo, 80-letno A. M. Kot so povedali policisti, so na naslovu posredovali že večkrat, nikoli pa ni prišlo do fizičnega nasilja. Do sedaj.

Upokojenka se je z medvedom zapletla v verbalni spor, nato je izbruhnilo nasilje. A.M. naj bi medveda ugriznila v roko in ga, tako policija, ”brcnila v predel, kjer ob udarcu še Bog potoči solzo” – torej v jajca.

K sreči imajo policisti video gradivo grozovitega napada. Občutljivim ne priporočamo ogleda videa.

Premier Šarec na twitterju pozval k strpnosti

Premier Marjan Šarec se je na incident takoj odzval prek twitterja. Napovedal je odstrel 200 upokojencev, s čimer bo zaščitil gozdno divjad in v skladu z EU smernicami sprostil pokojninski sistem.

Oglasil se je tudi minister za okolje Jure Leben, ki je neposredni sosed agresivne upokojenke.

”Jutranji napad na rjavega medveda se je zgodil praktično na mojem dvorišču. Kljub temu ali pa prav zato pozivam k tehtnemu premisleku in mirnim živcem,” je zapisal na svojem Facebook profilu. Dodal je še, da je država odgovorna za upravljanje z zvermi in medvedi.

Vse upokojence pa še enkrat pozivamo: če vidite v naravi medvede, jih ne napadajte.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*