Ohlajanje nemške ekonomije, Jugoslavija v velikih težavah

Zaostala jugoslovanska ekonomija popolnoma odvisna od izdelave plastičnih držal za stranska ogledala avtov ter ostalih polizdelkov za nemška podjetja.

Gospodarski obeti za socialistično republiko Jugoslavijo niso nič kaj dobri.

Nemška industrija namreč v nasprotju z napovedjo analitikov beleži padec industrijskih naročil, kar bo imelo na nerazvito jugoslovansko gospodarstvo precejšen vpliv.

Jugoekonomija namreč temelji na proizvodnji polizdelkov za nemška podjetja (več ali manj sta to dva izdelka: manjši gospodinjski aparati in plastično držalo za ogledala v avtu).

Medtem ko so druge države svoja gospodarstva usmerile v visoko tehnologijo (laserji, letalstvo, farmacija itd.) ter v povezovanje z Afriko in Azijo, Jugoslavija še vedno stavi na svojo vlogo nemške delavnice.

Koliko delovnih mest bodo odnesle slabe novice iz Nemčije, še ni znano.

Z gotovostjo pa lahko trdimo, da bo morala Jugoslavija v prihodnje več sredstev vložiti v manjša in srednje velika domača podjetja, ki ne izdelujejo samo vijakov za držala za WC papir, pač pa tudi WC papir sam.

Komentarji: 1 "Ohlajanje nemške ekonomije, Jugoslavija v velikih težavah"

  1. Saint Pepsi | 08/01/2020 ob 15:38 | Odgovori

    Vse bo v redu, samo znižati moramo brutalne davke na plače in nehat pit kavo, da bo lahko dinastija Piranhović preklopila z ročno izdelanih izpušnih cevi na ročno izdelane litijeve baterije! Delovnih mest bo na pretek! Mobilizirali bomo šolarje! Odpustili bomo medicinske sestre! Nihče ne bo ne ostal brez rok!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*