OECD: življenjska doba ni več relevantna statistika

Ni važno, kako dolgo živiš, pač pa koliko gospodarske rasti ustvariš v svojem kratkem življenju, sporočajo iz OECD. Namesto življenjske dobe odslej BDP/leto življenja.

Pred dnevi so raziskovalci z univerze v Virginii objavili raziskavo, v kateri so pokazali, da življenjska doba Američanov od leta 2014 pada.

Nekatere zvezne države (Alabama, Louisiana itd.) so se z življenjsko dobo 75 let izenačile z bivšimi komunističnimi državami vzhodne Evrope, ki so še pred nekaj leti spadale v tretji svet.

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je zato danes v sporočilu za javnost sporočila, da svojim članicam prepovedujejo merjenje življenjske dobe svojih državljanov.

Zapisali so: ”Gre za zavajajočo in pristransko statistiko, ki so jo komunisti lansirali na zahod, da bi z njo med našimi potrošniki sejali dvom v naš Sistem. Zato uvajamo nov statistični parameter ekonomske izkoriščenosti, ki meri, koliko gospodarske rasti je povprečno ustvaril človeški vir v enem letu obstoja.”

Problem je namreč, da na Kubi in v Albaniji ljudje živijo dlje kot v ZDA, kar že samo po sebi dokazuje, da je statistika o življenjski dobi popolnoma precenjena.

OECD: ”Gre za preprosto logiko: ali bi raje delali 12 ur na dan v Walmartu, imeli iPhone, ogromen TV in delali po 12 ur na dan, na koncu pa pri 55-ih umrli zaradi prevelikega odmerka antidepresiva? Ali bi raje delali v majhni trgovini v Havani, zvečer na ulici posedali s kolegi in pri 88-ih kadili cigaro na plaži – brez iPhona, brez antidepresivov in brez Kim Kardashian?”

Potrošniki, začnite torej delati čimprej, ko pa začutite, da vam telo peša, storite samomor.

Vojna je mir, svoboda je suženjstvo, neznanje je moč. Naj živi Veliki Menedžer, naj živijo milijonarji in milijarderji, ki sejejo naša polja, kopljejo našo rudo in s svojim mlekom napajajo naš narod!

Komentarji: 1 "OECD: življenjska doba ni več relevantna statistika"

  1. Saint Pepsi | 09/12/2019 ob 13:10 | Odgovori

    Neumnost, človeški viri ničesar ne ustvarjajo, samo kradejo moj čas in denar. Tule enostavno poskušam samo natipkat en komentarček med delovnim časom, pa mi non stop skačejo v fris. “Šef, ne morem delat brez računalnika, stola in hrane.” “Gazda, WC na štrbunk je poln.” “Gospod direktor, dobavitelji imajo dovolj in so poslali izterjevalce.” “Vaše visočanstvo, sanitarna inšpekcija nas požiga z napalmom.” Bla bla bla. Samo jamrajo! Bi jih odpustil, ampak mi kao ne znajo sprintat obrazcev!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*