Odstop Šarca zaradi revščine in velikega števila samomorov!

Stopnja revščine in število samomorov že desetletje stagnirata. V skladu z našo visoko politično kulturo Šarec prevzema odgovornost in se umika iz politike, Janša pa poziva k sodelovanju.

Premier Marjan Šarec odstopa!

Novica je danes presenetila marsikaterega Slovenca, politični poznavalci pa so odstop pričakovali že nekaj časa.

Šarcu namreč kljub dolgoletni gospodarski rasti ni uspelo ustaviti stagnacije revščine – pod pragom revščine namreč še vedno živi enak odstotek Slovencev kot v času krize.

Politikom to povzroča ogromno skrbi, zaradi katerih ne morejo spati, saj je nova recesija tako rekoč pred vrati, z njo pa ponovno povečanje števila revnih.

Šarec je v svojem govoru izpostavil še eno točko, zaradi katere se počuti osramočenega: ”Premier nisem bil dolgo, vendar sem kljub temu vsak dan pomislil na 400 svojih sonarodnjakov, ki vsako leto naredijo samomor. To je groza in moja vlada ni pripravila nobenega resnega ukrepa za zmanjšanje te strahotne statistike. Prosim vas za odpuščanje, sram me je.”

Janez Janša, predsednik SDS in vodja opozicije, se je zahvalil Šarcu za sodelovanje in pozval slovenske politike: ”Premier je prevzel odgovornost za svoje neuspehe, vendar smo za revščino in trpljenje med Slovenci krivi vsi, ki sedimo v parlamentu! Če ne mislimo sodelovati v dobro državljanov, se moramo umakniti tudi mi.”

Državljani Slovenije se bodo danes zbrali v lokalnih družbenih domovih, kjer bodo razpravljali o problemih, ki pestijo Slovenijo, in konstruktivno debatirali o tem, kateri stranki nameniti glas na predčasnih volitvah.

Jasno je le nekaj: Slovenci svoje kože ne bodo prodali poceni!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*