Odpoklic čokolade: zaradi nesreče na eni od plantaž kakav kontaminiran z otroško krvjo

Starši pozor! Eden od otroških sužnjev na ganski plantaži kakavovca si je odsekal roko, do nadaljnjega preklic oznak ”bio” in ”vegansko” za vse čokolade.

Iz združenja Svetovnih proizvajalcev čokolade in borcev za promocijo otroškega dela so danes sporočili, da so vse zaloge čokolade, ki smo jih v Evropsko unijo prejeli prejšnji teden, potencialno kontaminirane.

Na eni od ganski plantaž je prišlo do delovne nesreče, v kateri si je eden od otroških sužnjev med odpiranjem sadeža z mačeto odsekal roko.

Ker se sadeže iz večih suženjskih plantaž v predelovalnih obratih zmeša skupaj, je tako nemogoče ugotoviti, katera pošiljka kakava je bila onesnažena s krvjo.

Krivec naj bi bil 12-letni Abedi, evropski politiki pa so od njega in njegove družine že zahtevali pojasnila, zakaj je prišlo do malomarnosti, zaradi katere bodo trpeli evropski otroci.

Iz podjetja Nestle so medtem sporočili, da v izogib tožbi s strani staršev do nadaljnjega z vseh svojih produktov umikajo oznake ”bio”, ”organsko”, “vegansko” in ”fair trade”.

“Naša glavna skrb je dobrobit otrok. Če nismo 100-odstotno prepričani, da naši evropski sončki jedo bio čokolado, raje umaknemo to oznako z vseh svojih produktov. Staršem se opravičujemo in obljubljamo, da bodo krivci za nastalo tragedijo pripeljani pred sodišče,” je povedal predstavnik za stike z javnostmi pri švicarski multinacionalki.

Po šolanju na daljavo je to že druga tragedija, ki je prizadela naše otroke – upamo lahko samo, da se ne ponovi lanska stavka otroških rudarjev kobalta iz Konga, zaradi katere se je podaljšal dobavni rok iPadov.

Bog nam pomagaj.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*