Odkrita nova podvrsta človeka

Biologi in ekonomisti odkrili novo podvrsto človeka. Ves čas so bili med nami. Največ jih je v Afriki, v Sloveniji jih je vsaj 270.000.

Potem ko je britanski urad za statistiko objavil zanimivo dejstvo, da se revnim prebivalcem Otoka življenjska doba zmanjšuje, bogati pa živijo vedno dlje, so se biologi udarili po glavi in zavpili ‘Hevreka’!

Kdo so naši novi bratranci?

Ugotovili so namreč, da upoštevajoč splošne smernice glede določevanja živalskih vrst, revni ljudje ne spadajo več v vrsto homo sapiens sapiens, pač pa tvorijo povsem novo živalsko vrsto – homo sapiens poverensis.

Poverensisi imajo krajšo življensko dobo od navadnega človeka – v Burundiju, kjer predstavljajo večino prebivalstva, živijo samo 57 let. V Veliki Britaniji živijo 10 let manj, na Danskem, kjer je poverensisev najmanj, pa živijo približno pet let manj.

Zanimivo odkritje je tudi, da se število te nove človeške podvrste vztrajno veča.

Kako se ločijo od nas?

Od nas pa se ne ločijo samo po krajši življenjski dobi. Spodaj smo strnili nekaj najbolj presenetljivih značilnosti:

  • pogosto živijo v na pol porušenih domovih,
  • so zelo iznajdljivi (namesto, da bi si greli hiše, si raje nadenejo več plasti oblačil),
  • ne marajo morja in smučišč,
  • pogosto so bolehni,
  • v odnosu do osebnega dohodka in premoženja plačujejo proporcionalno več davkov od navadnih ljudi.

Našteli smo zgolj nekaj zanimivih lastnosti, na katere so opozorili znanstveniki in ekonomisti.

Mladiči homo sapiens poverensisa

So nevarni?

Ne. Znanstveniki pa vseeno priporočajo, da se jim ne približujete, saj so pogosto bolni, njihova podskupina ‘brezdomci’ pa vas lahko prične nadlegovati s čudaško vokalizacijo ‘ali imate drobiž’.

Če želite videti poverensisa v divjini, vam v Sloveniji priporočamo obisk Prekmurja in Bele Krajine, kjer jih je največ.

Danes je torej čudovit dan za človeštvo – v svoje vrste smo dobili nove sorodnike, obenem pa smo rešili vprašanje revščine!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*