Odkrit prvi primer alergije na slovenščino!

Goriška univerza odkrila bolezen pri občinskem svetniku Sergiu Cosmi. Simptomi: krči v desni roki in zmanjšane kognitivnih sposobnosti. Je podobna bolezen razsajala že na avstrijskem Koroškem?

Znanstveniki z goriške univerze v Italiji so odkrili prvi potrjen primer alergije na slovenščino.

Gre za nenavadno bolezen, kjer oboleli prične nekontrolirano mahati z desno roko, njegove možganske kapacitete pa strmo padejo.

Bolezen so odkrili pri občinskemu svetniku Sergiu Cosmi, sicer članu stranke Fratelli d’Italia, ki se bori za mir na svetu, ljubezen in spoštovanje med vsemi ljudmi tega sveta, ne glede na barvo kože, veroizpoved ali spolno usmerjenost. Ali nacionalnost.

Dr. Rocco Siffredi z oddelka za klinično psihoanalizo Univerze Gorica: ”Sergio Cosma je že dalj časa opažal, da mora zapustiti občinsko dvorano, ko spregovorijo Slovenci, saj mu je krč iztegnil desno roko, pričel pa je tudi kričati ”Duče, duče, duče” kot nekakšen idiot. Zato se je odločil, da poišče strokovno pomoč in prišli smo do presenetljivega odkritja, da ima alergijo na slovenščino.”

Znanstveniki sedaj preučujejo, če je podobna alergija razsajala tudi na avstrijskem Koroškem, kjer so pred leti prišle stvari celo tako daleč, da so morali zaradi zdravstvenih razlogov odstraniti vse table s slovenskimi napisi.

Ob alergiji se pojavijo tudi izpuščaji

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*