Odbor za obrambo potrdil Tonina, na vrsti je zaslišanje pred Poveljnikom varde

General Šiško zaenkrat zadovoljen z vladno ekipo. Bo Toninu na zaslišanju uspelo z zavezanimi očmi ločiti Laško od urina, pardon, Uniona?

Matej Tonin, kandidat za ministra za obrambo, je uspešno prestal zaslišanje pred civilnim odborom za obrambo, njegovo kandidatura je zato parlament poslal k vrhovni slovenski oblasti, Štajerski vardi.

Tam ga čaka pogovor z Generalom Andrejem Šiškom, kar pa naj bi bila po mnenju strokovnjakov zgolj formalnost, saj je vladno ekipo tako in tako imenovala vojaška hunta pod vodstvom Šiška, ki je oblast v Sloveniji prevzela pred letom dni v t.i. ”puču pivskih trebuhov”.

Kljub temu bo moral Tonin prestati ceremonialni obred, v katerem slovenski diktator Šiško preverja ideološko čistost članov vladne ekipe: z voščenkami bo moral narisati karantanskega panterja, nato pa bo moral prestati urjenje v baru Pri Marjanci.

Za naš radio je bodoči minister za obrambo povedal: ”Seveda je prisotna živčnost, vsak od nas se želi pred generalom Šiškom predstaviti v najboljši možni luči. Če dobim potrditev generala, bo to najsrečnejši trenutek v mojem življenju.”

Veselju Tonina navkljub pa je potrebno spomniti, da je vlada v Sloveniji zgolj marionetno politično telo, saj so vse niti v rokah Generala Šiška: iz tujine že dalj časa prihajajo pozivi k demokratičnim volitvam, vendar pa je oblast zaenkrat trdno zasidrana v zidanici Andreja Šiška.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*