Od danes naprej dovoljeni kriket, polo in golf, tlačani poklicani k fevdalnim gospodom

Kralj Johannes XIV. sprostil nekatere ukrepe za plemstvo in duhovščino. Pričenjajo se dela na polju, tlačani se morajo do 17.00 javiti pri fevdalnem gospodu.

V skladu s kraljevim razglasom se je od danes naprej v naši kraljevini zopet dovoljeno ukvarjati z naslednjimi športi: kriketom, polom, polom na slonih, golfom, snookerjem, squashem in kroketom.

Dovoljen pa je tudi obisk vil in palač ob jezerih in morjih.

Prvi minister kralja Johannesa XIV., Jean von Mahnich, je za naš radio povedal, da je potrebna čim prejšnja normalizacija življenja aristokracije in duhovščine: ”Ti ljudje so v zadnjih tednih najbolj trpeli, zato se jim želi kralj zahvaliti za izkazano strpnost in disciplino.”

Obenem se ravno v teh dneh pričenja sezona kmečkih opravil, kar pomeni, da bodo fevdalna in cerkvena posestva preplavili umazani in bolni tlačani, zato je bilo nujno, da se zgornjim stanovom omogoči umik med varne zidove podeželskih rezidenc.

V skladu s kraljevim pozivom se bodo namreč tlačani danes do 17.00 zbirali na posestvih fevdalnih gospodov, saj se z današnjim dnem tudi uradno pričenja obdobje 6-mesečne tlake.

Zaradi težavnih gospodarskih razmer, ki so posledica koronakrize, bo obdobje 6-mesečne tlake letos podaljšano še za štiri mesece.

Komentarji: 2 "Od danes naprej dovoljeni kriket, polo in golf, tlačani poklicani k fevdalnim gospodom"

  1. Saint Pepsi | 16/04/2020 ob 12:45 | Odgovori

    Super, končno prehajamo na ekonomske panoge z visoko dodano vrednostjo, in zrelo družbeno okolje, ki ne kaznuje podjetniške pobude! Sam bom proslavil tako, da bom zavaril dva Audija skupaj in z njima vozil po svojih delavcih od jutra do večera. Če jim kaj ni všeč, naj pa kar zbežijo čez bodečo žico, nemške ovčarje, strojnična gnezda, patriote s sekirami in minska polja na občinski meji. Nič nam ne morete, luzerji!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*