Oceani plastike: delfini pričeli izdelovati plastične avtodele, več podjetij napovedalo tožbo

Delfinom očitajo nelojalno konkurenco zaradi brezplačnih surovin. Se nam obeta popolna prepoved metanja plastike v oceane?

Svet je tik pred novo trgovinsko vojno!

Delfini so namreč včeraj sporočili, da vstopajo v plastično-predelovalno industrijo, na tisoče ton plastike, ki jo ljudje zmečemo v oceane, bodo predelali in iz nje izdelovali avtodele.

To je sprožilo burne odzive pri podjetjih v lasti homo sapiensov, ki se prav tako ukvarjajo z izdelavo avtodelov, saj opozarjajo na nelojalno konkurenco in popolno odsotnost industrijske regulacije na dnu oceana.

Iz Svetovne trgovinske organizacije (WTO) so sporočili: ”Budno spremljamo dogajanje. Ena stvar je jasna: plastika, ki je v oceanih, je v lasti ljudi, delfini nam je ne morejo kar ukrasti, jo predelovati in s poceni izdelki uničiti eno naših pomembnejših industrij.”

Neuradno smo izvedeli, da je v igri celo embargo na plastiko v oceanih: WTO bi tako lahko od svojih članic zahteval, da plastike ne mečejo več v morje, ampak jo reciklirajo in z njo ravnajo gospodarno, kar bi bil hud udarec za novo nastalo plastično industrijo delfinov.

Delfini so se na grožnje svetovnih gospodarskih velesil odzvali s klikanjem, premeti in smejanjem, ena od pliskavk pa novinarjem CNN na kratko povedala: ”Free market, bitches!”

V znak solidarnosti z gospodarstvom in industrijo avtodelov na socialnih omrežjih poteka akcija ozaveščanja, v sklopu katere estradniki ljudi nagovarjajo k smeli uporabi plastike in recikliranju, saj bomo le tako ustavili podivjane prostotržne delfine, ki nam želijo vzeti službe.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*