Oblikovalski presežek: pisoar z motivom Slovenije

Mednarodni dizajnerski biro navdušuje s pisoarji z motivom slovenske zastave in slovenskega predsednika. Inštalirani so že na številne zidove avtocestnih WC-jev. V drugih novicah: Šarec zažugal Orbanu, vendar se je takoj opravičil.

Avstrijsko-hrvaško-italijansko-madžarski dizajnerski biro Nazi navdušuje Evropo z inovativnimi pisoarji, oblečenimi v slovensko zastavo.

Njihov glavni dizajner Benito Eichmann je za norokravo povedal, da so idejo dobili v polpretekli zgodovini: ”Slovenska zgodovina nas je spominjala na reko, ki se prebija skozi čeri in na koncu vendarle srečno prispe do morja. Urin simbolizira to reko.”

Slovenski politiki so nad dizajnerskim presežkom navdušeni. Borut Pahor je dejal, da gre za fenomenalno promocijo naše države, biro Nazi pa je prosil tudi za pisoarje z njegovo podobo. ”Gre za kulsko zadevo. Pravkar sem moral dve uri klečati na neki italijanski pumpi, kjer so po meni scali vzhodnoevropski tovornajkarji – mojstri so namreč delali odlitek moje glave. To je art, bejbi, noro, kul,” je povedal Pahor.

Po Pahorjevi objavi na Instigramu, ki jo je lajkalo na tisoče Slovencev, ki cenijo dobro promocijo naše države, so se pred italijanskim bencinskim servisom Gonars na avtocesti Trst-Benetke zvrstili številni politiki, ki čakajo na svoj zlatoprh.

Biro Nazi pa naj bi kolekciji Slovenija v prihodnje dodal še WC-školjko in posodo za bruhanje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*