Obeležujemo 2. januar, dan spomina na izgubljeni BDP

Danes goduje sv. Boscarol, zavetnik gospodarske rasti in varuh podjetnikov pred pohlepnim proletariatom. Verniki neoliberalne cerkve bodo ob 14:00 položili cvetje pred Ikeo.

Danes je 2. januar, god sv. Boscarola in dan spomina na 0,1 % BDP-ja, ki umre vsak dela prost dan.

Kot vsako leto bodo tudi letos vrhovni svečeniki neoliberalne cerkve, ki spada pod okrilje Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), organizirali komemoracijo za umrlim BDP-jem, tokrat bo osrednja slovesnost potekala pred Ikeo v ljubljanskem BTC-ju.

Generalni sekretar GZS, Benjamin Fikus: ”Letos bo praznik potekal v znamenju pravic delavcev. Podjetnike zato naprošam, naj pred Ikeo ne prižigajo sveč, ampak naj si sprintajo izvod Zakona o delovnih razmerjih in ga zažgejo na velikem kresu, ki bo gorel na parkirišču.”

Pred Ikeo organizatorji pričakujejo ogromno ljudi: prišli bodo predstavniki srednjega sloja, ki bodo za novi iPhone na kres vrgli pravico do plačane malice in prevoza, predstavniki Appla bodo bogovom neoliberalizma darovali otroške rudarje iz Konga, direktor Kemisa pa bo na kresu zažgal elemente periodnega sistema in z zelenim dimom slavnostno pokadil Ljubljano.

God sv. Boscarola je v Sloveniji dela prost dan že vse od leta 2016, ko je Ivo Boscarol, preprost frančiškanski menih iz Ajdovščine, v znak solidarnosti in dobrote pred parlamentom zažgal svojo odločbo o dopustu, nato pa 25. decembra prišel v službo, s čimer je Slovenijo potegnil iz recesije.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ob današnjem prazniku vse slovenske delavce naproša, naj iz svojih oken obesijo 8-urni delavnik, dokler ne izdihne.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*