NSi se vrača k Jezusu – zaplemba premoženja bogatim, pacifizem, brezplačna hrana za revne, ukinitev vojske

Matej Tonin vrača Novo Slovenijo h katoliškim koreninam in nauku Jezusa Kristusa. Levica in Vatikan besna, SDS zahteva, da se NSi doda na seznam terorističnih skupin.

Predsednik edine večje stranke s katoliškimi vrednotami je napovedal ideološki odmik od desnice in ponoven obrat k ideološkemu viru stranke.

Na novinarski konferenci je napovedal prevetritev političnega programa in zbranim predstavil nekaj temeljnih točk nove Nove Slovenije.

Socialna, zdravstvena in davčna reforma

Tonin: ”Država bo odslej poskrbela, da bodo imeli vsi ljudje dovolj hrane, kot je za to poskrbel Jezus, ko je s petimi hlebi in dvema ribama nahranila množico.”

V NSi pripravljajo tudi zravstveno reformo v skladu z naukom Jezusa Kristusa, ki gobavca ni spraševal po zdravstvenem zavarovanju, temveč ga je brez besed ozdravil.

Velike spremembe je Tonin napovedal tudi na davčnem področju: ”Jezus je rekel, da gre lažje kamela skozi šivankino uho kot bogataš v nebesa. Bogatašem bomo tako pomagali z zaplembo premoženja, s katero bomo plačali program brezplačnega zdravstva in prehrane, v zameno pa bodo bogataši prišli v nebesa.”

In kakor hočete, da bi ljudje storili vam, storite vi njim

Gre za novo geslo Nove Slovenije, v sklopu katerega bo Slovenija odprla meje imigrantom.

Tonin: ”Jezus je nedvoumno rekel, bil sem tujec in ste me sprejeli. V NSi zato zagovarjamo abosolutno pomoč vsem, ki jo potrebujejo, ne glede na državo izvora.”

Obenem bi pod vladavino NSi-ja Slovenija postala popolnoma pacifistična država brez vojske.

Odzivi mešani

V Vatikanu so nad Jezusovim naukom zgroženi.

Ni kaj, gre za dobrodošlo prevetritev slovenskega političnega področja. V Levici nad novo podobo NSi-ja niso najbolj navdušeni, saj sedaj izpadejo kot anemična sredina, ki z nekaj poceni potezami trka na vrata revnih, medtem ko gre NSi all in.

Vatikan je bil nad obratom NSi-ja k Jezusovemu nauku popolnoma zgrožen – umikajo vsi podporo tej stranki, glavni tajnik papeža Frančiška je izjavil: ”Gre za marksizem, za katerega v današnji Cerkvi ni prostora.”

SDS pa je že pisala gospodarjem v Rusijo in na Madžarsko – v Združenih narodih bodo države obravnavale resolucijo, s katero bi Jezusov nauk uvrstili med teroristična orodja ekstremnih antifašistov in anarhistov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*