Slovenske železnice: kopalni vlak letos do Postojne! Vlaki kmalu prek magične meje 50 km/h!

Poletje je tu, Slovenske železničarski muzej zopet uvaja nekaj novosti. Kopalni in kolesarski vlak sta že stalnica. Slovenske železnice: iz Ljubljane do Kopra 7 ur – že 200 let.

Odlična novica za vsa pregreta telesa in športne navdušence. Slovenski železničarski muzej (SŽ) nas zopet razveseljuje z uvedbo kopalnega in kolesarskega vlaka!

Tudi letos pa so pri SŽ pripravili nekaj novosti. Povprečna hitrost vlakov se bo dvignila na bliskovitih 51 km/h. Direktor železnic je povedal, da bi vlaki sicer lahko vozili hitreje, vendar se bojijo, da bi potniki ob tako nenadni spremembi padli v šok, zato bodo hitrost zviševali postopoma.

”Že 200 let naši vlaki ponosno vozijo s 50 km/h, do leta 2100 nameravamo dvigniti hitrost na 60 km/h in s tem končno vstopiti v 19. stoletje,” je povedal direktor železnic Tomaž Lokomotivček.

Kopalni vlak do Postojne

Kopalni vlak ne bo več vozil do Kopra, kot je bila navada v prejšnjih letih, pač pa so v SŽ pripravili novost – zadnjo postajo bo imel kopalni vlak v Postojni.

Tam sicer nimajo ne morja ne bazena, nanj čakajo že nekaj časa, vam bodo pa Postojnčani, ki so znani po gostoljubju in odprtem duhu, z veseljem odprli vrata do svoje banje. Čof, čof, čof.

Slovenske železnice: ”Gre za wow faktor. Ljudje bodo pričakovali, da jih bo kopalni vlak peljal na morje, mi pa jih bomo odložili v industrijski coni v Postojni. Od tam naprej se bodo morali ljudje znajti sami, torej jim prodajamo zgodbo, avanturo. Stopamo v korak s časom, kjer mora podjetje potrošniku ponuditi nekaj drugačnega. Ciljamo pa predvsem na turiste.”

Velika novost pri kolesarskih vlakih

Precej sredstev pa so letos SŽ vložile v nadgradnjo kolesarskih vlakov. S paketom Skoraj do Italije se boste lahko zapeljali skoraj do Italije, po znameniti Parenzani – kolesarski poti, ki povezuje italijanske Milje s hrvaškim Porečem.

Vlak vas bo zopet odložil v Postojni, od koder vas čaka 60 kilometrsko ogrevanje do Italije, nato pa boste lahko kolesarili po prečudoviti jadranski obali, če vas srce ni že prej izdalo. Potem pokličite 112.

Glede na izboljšanje storitve se je tudi karta nekoliko podražila – kopalni vlak iz Maribora do Postojne vas bo po žepu udaril za 170 evrov plus doplačilo za kopalke, vozovnice za kolesarski vlak pa se pričnejo pri 230 evrih (plus doplačilo za kolo in kolesarske pajkice).

Javnost si sicer že dalj časa želi, da bi država pripravila investicijski načrt, s katerim bi normalizirala vlakovni promet, vendar pa jim z vlade sporočajo sredinca.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*