Novo vodstvo RTV-ja prenovilo uvodno špico Dnevnika

Špica stopa v korak s časom, narejena je v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi trendi. Nacionalka prejela nekaj pritožb gledalcev: zakaj na Premierovi uniformi ni medalje za hrabrost iz bitke na Neretvi?

Pred nekaj dnevi je bila zaradi paktiranja s kulaki razrešena direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, novo vodstvo pa je že pričelo s saniranjem škode, ki so jo na nacionalki povzročili nasprotniki Premiera.

Včeraj so lahko tako gledalci uzrli novo uvodno špico Dnevnika, v kateri se Premier, obkrožen z belimi golobi in oblečen v svojo maršalsko uniformo, na belem puhastem oblaku z neba spušča na Zemljo, kjer ga pričaka navdušena množica delavcev in kmetov.

Novi direktor TV Slovenija tovariš Andrej Graha von Whatmough je ob tem povedla: ”Menim, da nova špica bolje povzame duh časa. Pred nekaj minutami sem prejel klic Premiera, ki je, kot vemo, zelo skromna oseba. Povedal mi je, da je ob novi špici kar malo zardel, in da bi bilo povsem dovolj, če bi ga upodobili v modrem delovnem kombinezonu, na oblaku, obkroženega z golobi. To samo še enkrat dokazuje veličino našega Voditelja.”

Zoper špico pa so na RTV prejeli tudi nekaj jeznih klicev gledalcev.

Zmotilo jih je namreč, da na Premierovi uniformi ni medalje za hrabrost, ki jo je prejel februarja letos za svoja junaštva v bitki pri Neretvi.

Študent, ki je pripravljal grafiko, naj bi na medaljo pozabil, urednika pa je celo vprašal, kako ima lahko Premier medaljo iz bitke na Neretvi, če se takrat sploh še ni rodil – neuradno smo izvedeli, da je omenjeni študent že napredoval na delovno mesto dopisnika iz vzhodne Kamčatke, kjer bo lahko o Premierovih junaštvih dvomil skupaj z medvedi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*